Overige filmpjes

Soms zit mijn camera niet op mijn fiets, maar maak ik er andere filmpjes mee. Bijvoorbeeld op vakantie, tijdens een wandeling, een mooie autorit of een stukje varen. Of ik monteer de camera op een balkon, dakkapel of ander vast onderwerp om er een mooie timelapse mee te filmen. Dat soort filmpjes vind je terug op deze pagina.

Bergweg Lenk – Iffigenalp in het Simmental

De weg tussen het dorpje Lenk en de Iffigenalp, aan het van het Simmental in het Zwitserse Berner Oberland, bestaat deels uit een semi-verharde weg die in beide richtingen om het half uur toegankelijk is. Eén van mijn favoriete bergwegen in Zwitserland!

Over de Grimselpass tussen Bern en Wallis

De Grimselpass is zo’n typische Zwitserse bergpas waarvan je pas na de laatste haarspeldbochten weet of het op de pas zelf mooi weer is. Hoe mooi het weer in het dal ook is, op de pas gelden andere weers-wetten. Bij deze passage zat het mee!

Zonsondergang boven de Walliser Alpen

Wolkenluchten zijn fascinerend. Je kan er uren naar kijken, het is geen moment hetzelfde. Combineer dat met de zonsondergang boven de machtige Walliser Alpen in Zwitserland en het resultaat is een prachtige timelapse!

Rondje met de boot over de Utrechtse singels

Het herstellen van de singels is wat mij betreft echt het mooiste project dat de afgelopen jaren in Utrecht is gerealiseerd! En als je vroeg begint aan je rondje, is het nog heerlijk rustig op het water! 2 uur roeien teruggebracht tot een timelapse van ruim 2 minuten.

Over de 494 meter lange Charles Kuonen Hängebrücke

De Charles Kuonen Hängebrücke maakt onderdeel uit van de etappe Zermatt – Grächen in de Tour Monte Rosa, een meerdaagse wandeltocht om het machtige Monte Rosa massief in zuid Zwitserland. Vanaf de opening in 2017 was deze 494 meter lange hangbrug enige jaren de langste in zijn soort ter wereld.

Bergweg Meienbergstrasse richting Simmental

Na een mooie wandeling om de Seebergsee in natuurpark Diemtigtal wacht de terugreis richting dal. Deze, deels onverharde, bergweg is op de meeste plekken ongeveer net zo breed als een auto, dus het is oppassen geblazen voor tegenliggers. En dat is wat mij betreft, behalve de prachtige vergezichten, nou net de charme van een bergweg!